Varje år i början av sommaren sedan ungefär 40 år så har Blombergs Båtsällskap anordnat en seglarskola Där målet är att lära ungdomar det grundläggande momenten i segling och båtvett. Detta är en vecka fyllt med segling blandat med teori och annat kul som hör båtlivet till. Målet är inte att få fram kappseglande ungdomar utan att få de unga att känna sig trygga och lära sig respekt för vatten.

Segling är en idrott som kan bedrivas livet ut. Alla kan segla och man seglar utifrån sina egna förutsättningar. Du är lika välkommen till vår seglarskola oavsett om du redan kan segla eller om du inte har några förkunskaper alls, är barn eller ungdom, vill segla Optimist eller tvåmansjolle. Sedan några år så har vi kurser i tvåmansjollen RS Feva. 

Blombergs båtsällskap erbjuder träning, inklusive lån av Optimistjolle, resten av sommaren till alla som deltagit i seglarskolan. Eftersom det är seglarskolans instruktörer som håller i denna träning, så ges det bra möjligheter att ta igen kursmoment som kanske inte har gått att genomföra på grund av till exempel dåligt väder.

Blombergs Båtsällskap vill hålla hög klass på seglarskolan och på så sätt få fler att fortsätta med segling. Seglarskolan vänder sig till barn, ungdomar som vill lära sig segla jolle eller flermansbåt på nivåerna Nybörjare, Fortsättning eller Grön Kappsegling.

2023 så ska vi försöka få igång att under sommaren ha kappseglingar med Optimister, Zoom8 och RS Feva en gång på vecka för de som vill prova på kappseglingsmomentet. Dessa kommer att genomföras med en instruktör som kommer att följa med runt banan för att ge tips och råd för de som behöver detta.

Anmälan till seglarskolan 2023 kommer att öppna under februari månad och det finns 15 st platser.