Nytt år mot en ny båtsäsong!

Så där ja, då har Julhelgen och nyår passerat för denna gången och vi tar sikte på en ny vår och en härlig sommar till sjöss eller kanske bara i hamnen.

Så härligt att se att arbetet med att förfina och fixa kranen går framåt. Stort tack till alla inblandade för det, ingen nämn ingen glömd. Kranen är en viktig del i hamnen och underlättar ju för de flesta av oss som har båtplats hos oss.

Några av oss i styrelsen har nu också under januari fått lite ny kunskap i BAS och dess nya version. Det kan säkert tyckas lite krångligt och svårt att navigera och komma underfund med sidan, det tycker även jag, men det är ändå ett mycket bra verktyg för båtföreningar att nyttja. Så logga gärna in där testa och bekanta er med sidan så hoppas jag och tror att man kan bli lite mer bekväm med att använda den.

Vi har för avsikt att man ska kunna boka sig på nattvakt/ båtlyft via hemsidan så småningom, och vår IT avdelning ( läs kassör) jobbar med det.

Glöm dessutom inte att registrera ert medlemskap på hemsidan, det öppnar upp för er att läsa styrelseprotokoll och liknade. Snart dimper det ner en avi hos er som uppmanar er att betala medlemskap och båtplats, påminner er som vet med er att ni inte ska nyttja er båtplats denna säsong så är det bra att vi i styrelsen får reda på det så kan vi låta någon annan hyra den. Det väntas ju också ett årsmöte där vi gärna ser att så många som möjligt kommer och förgyller denna dag. Känner du dig manad att delta i styrelsen eller några av kommittéerna eller har förslag på personer som kan tänkas vilja vara med, så tveka inte att höra av dig till valberedningen.

Glöm nu inte årsmötet, hoppas vi ses då! Anmäl dig här.

Det är ju ett tag kvar tills vårrustningen av båten startar, men visst finns suget redan nu jag tänker stilla det begäret med att ta en tur till båtmässan i Göteborg och känna lukten av båtplast och köpa något jag sannolikt inte behöver.

Hursom är det trivsamt och min “vår” brukar starta efter det.

Andreas Ullgren

Ordförande BBS