Då har båtmässan i Göteborg för i år avverkats. Det var en efterlängtad mässa efter 2 års uppehåll dock,så märks det desvärre att rådande ekonomi gör att det blev en liten mindre mässa med färre större båtar och nästan inga segelebåtar.

En segelbåt vad det som visades upp och det var en Beneteau 34.1 oceanis. En mycket fin och välplanerad familjesegelbåt med härliga ljusinsläpp och ljusa träslag. Priset fullt seglingsklar 2.5 miljoner, jag köpte den inte. Varför segelbåtarna lyste med sin frånvaro sades bero på att det inte fanns nya att ställa ut och att de flytande båtmässorna ökar.

Det fanns en härlig hybrid båt på 40 fot från Greenline den kändes innovativ och att komma 35 sjömil på en laddning i 7 knop få ju anses bra. Till hjälp finns också 2 dieselmotorer som laddar upp batterierna hyfsat snabb igen, solpaneler kan ge en kontinuerlig drift av båten i en hastighet av 3 knop. Priset 8 miljoner, jag köpte inte den heller.

En fin dag ändå med båt och båtfolk som trivs och umgås. Jag gjorde ändå en fin investering, En starköl och räksmörgås, den smaka fint.

Ordf. Andreas Ullgren